donderdag 27 juni 2013

Thrifty tuesday on thursday

Twee dagen later dan 'normaal', maar hierbij dan weer de vondsten van de afgelopen tijd. Het is grappig om te zien hoe je in 1 bepaalde winkel toch op een soort thema shopt...gewoon natuurlijk omdat het aanwezig is, maar ik vind het altijd wel frappant dat je dan bijvoorbeeld appelpotten vindt en dan ook nog een notitieblok-gevalletje in de vorm van een appel :) En een blauw hertje...hmmm. En een groene olifant....
Ik wilde al heel lang zo'n olifant spaarpotje hebben trouwens en heb toen maar via marktplaats gezocht en gevonden. Maar nog voordat ik die in huis had, vond ik dus dit groene exemplaar...zucht! Naja, nu heb ik een oranje en groen exemplaar :)

Trommels waren het thema bij een andere winkel. Ik vond een blik van Ira Denmark, een frans blik (merk is me even ontschoten, die met de oranje bloemen) en een blik met leuke tekst en 'borduursel' erop. Ook vond ik daar nog een leuk vintage bloempotje en een Portugese haan. Toen ik in Lissabon was vond ik ze ook al leuk, maar toen had ik al zwaluwen voor in de koffer, dus een haan kon er echt niet meer bij! Nu heb ik dan alsnog een haan :)
Bij weer een andere winkel hadden ze schijnbaar veel vaasjes binnen gekregen. Ik zocht onderstaande drie uit. Daarbij nog een thermos-kan van June, made in Sweden (kan er niks over vinden helaas) en een prent van Jef Wauters, deux filles heet het (helaas niet zo heel duidelijk te zien op de foto, maar het is een leuk prentje!)
Bij een kringloopwinkel hier in de stad hebben ze heel veel oude kinderboeken. Ik vind die boeken echt geweldig! Maar 3 euro voor alleen de omslag (ik denk niet dat ik ze ga lezen) vind ik best prijzig.... Ze hebben wel een aanbieding; 4 boeken voor 10 euro. En 2,50 voor een 'leesboek' vind ik dan weer niet duur. Dus gelukkig heb ik 3 leesboeken gevonden die me wel aanstaan. En ik heb dus 1 oud kinderboek genomen van onderstaande foto. Kunnen jullie raden welke ik heb meegenomen? (even rekken en strekken met de nek, ik zie dat de foto gedraaid staat ;))
En terwijl dit bericht de ether het web op wordt geslingerd sta ik waarschijnlijk op een winderig, koud en (hoogstwaarschijnlijk) nat circuit....maar dat geeft  niet, want het is voor een goed doel en het is altijd leuk en gezellig!
Tot later en alvast een heel fijn weekend gewenst!

P.S. Bedankt voor de lieve reacties op m'n mirror monday. Vind het altijd wat lastig om zo'n foto te plaatsen, alsof je naar complimentjes loopt te vissen ofzo. Dat is niet mijn intentie! Ik deed het echt om Roos te steunen en te eren. Ik vind het knap hoe ze dat elke week durft en doet! Dus....ik weet ook niet waarom ik mezelf loop te verantwoorden ;) 
Tjuus!

14 opmerkingen:

Blauwe Druijffjes zei

Oh... het is dus een Portugese haan... heb er zelf ook een maar wist nooit waar ie vandaan kwam! Thanks voor de info!
Leuke spulletjes geshopt verders...

**Chantal** Forms and Finds zei

Ben helemaal verliefd op die appel potten! Ze zijn zooooo leuk! Volgens mij is het daar in het hoge Noorden beter vintage scoren dan hier. Leuke foto trouwens van afgelopen maandag, stoer dat je het deed. Enne veel succes met je vrijwilligerswerk voor het goede doel!! :D

Regina zei

Altijd als ik hier lees, krijg ik zin om naar de kringloopwinkel te rennen en wel onmiddellijk :)Helaas moet ik nu werken. Maar je aanwinsten zijn echt leuk!

Zaanse Zolder zei

Sodeknetters, wat een vondsten zeg ! jij hebt er echt wel oog voor :-)
Die appelpotten zijn allerliefs en de blikken (kun je nooit genoeg hebben). Volgens mij heb ik die met oranje bloemen in een andere uitvoering en die witte vaas heb ik onlangs ook meegenomen. Ik krijg ook gelijk weer zin !

Anoniem zei

Wohoow! Wat een geweldig toffe vondsten heb je weer gedaan! ben helemaal verliefd op je appel-potten! Heb er zelf ook een van mijn oma :)

Els04 zei

wat een koopjes!!

lien zei

Oh die appelpotjes, leuk!!

Indruk zei

Wat een goede vondsten! Fantastisch. Die appelpotten zijn heel erg leuk, nooit tegengekomen. Dat geborduurde blikje ben ik ook wel eens tegen gekomen, erg schattig is ie. Heerlijk he dat je zo goed geslaagd bent. Pascale X

merula zei

een oranje en groen olifant spaarpot! Wat moet jij toch een gelukkig mens zijn

Deniesdenies zei

Wat een toffe vondsten! Ik vind de blikken echt prachtig!

BIEN MAAKT zei

Jeeemig!! 5 appelpotten????
Wauw!!

Mw Ekster zei

vrijwilligerswerk geeft altijd een fijn gevoel! Goed dat je het doet!
Je moet toch maar zeggen waar je kringloopt. Ik zie alleen maar leuke spullen:-)
x

prentje zei

Wow! Volgens mij kun je inmiddels je eigen kringloopwinkel beginnen ;-)

Readkapke zei

Die appelpotjes, die heb ik dus echt nog nooit gezien in een kringloop, zó jammer! Dat blik met tekst is ook erg fijn! Ben trouwens wel jaloers op het feit dat jij ook wel vaak niets vindt.... (zucht, we slibben hier dicht :P)