maandag 8 oktober 2012

I am weasel

Tja, ik ben nog steeds niet helemaal gewend aan het nieuwe seizoen. Maar een dag zoals gisteren maakt een hoop goed. Ik ging samen met m'n moeder even heerlijk wandelen in het bos. En we waren niet alleen, wat een mensen! Natuurlijk had ik dat ook niet gedacht met het mooie weer dat het gisteren was :)
We kozen een prachtig bos uit, tussen Zeegse en Schipborg. Prachtig omdat het alles heeft; vennetjes, naaldbomen, loofbomen, zandverstuivingen en heide. Door alle regen van de laatste tijd was het soms wel even uitkijken op de paden (vooral met m'n modder-avontuur in m'n achterhoofd HA!)

Op de weg terug naar de auto hoorde ik wat ritselen naast het looppad en ik keek opzij. En je zal het niet geloven, maar daar zag ik een wezel! En ja, toevallig heb ik daar dus wel een foto van :) Niet omdat ik zo snel was met m'n supersonische camera, maar omdat het arme wezeltje vast leek te zitten in het holletje (vandaar ook die rare houding...) Met een stok (eerder boomstam) probeerden we het beestje uit het holletje te graven. Al piepend, sissend en in de stok bijtend gaf het wezeltje aan dat hij (of zij) toch echt wel weg wilde! Ondertussen hadden we een publiek gekregen die ook de handen uit de mouwen stak (en de camera's in de handen) en uiteindelijk kwam het wezeltje los en vloog weg. Tegelijkertijd schoot er nog een wezeltje uit het hol en in een splitsecond ook weer terug het hol in. Pfieuw!
Nu zit ik me te bedenken wat er nou eigenlijk aan de hand was. Hield het ene wezeltje de andere vast aan z'n achterpootjes omdat hij niet weg mocht? Hadden ze ruzie? Of was het pure liefde? Misschien een kind dat huisarrest had?
Wat het ook geweest is, een avontuur vond ik het wel weer. Dus om even bij te komen hebben we maar even gezellig koffie met appelgebak genomen met uitzicht op de Drentsche Aa (euhm tja, ikzelf had cassis en een tosti, maar dat klinkt niet zo idyllisch hè?!).24 opmerkingen:

C o w R o a d zei

Wat mooi zo'n wezel en wat een avontuur! :-)

**Chantal** Forms and Finds zei

Allereerst wat een ontzettend leuke nieuwe header heb je!! En wat een mooie foto's heb je weer gemaakt. Bijna jammer dat je er niks mee gaat doen... ;) Over dat wezeltje, wat een verhaal zeg en ook zo leuk verteld ook nog, haha. Gelukkig dat jullie hem van zijn ex-vrouw hebben kunnen redden, arm ding!
Een tosti met ham|kaas & ketchup? Niet idyllisch nee, maar wel super lekker! Fijne week!

emmel-prutsemieke zei

de paddenstoelenfoto is ook super!!!!!

Sjaantje zei

Wat een avontuur! Prachtige foto's!

PIKE zei

Wat bijzonder zeg, zo'n wezel! En prachtige foto's!

Miek zei

Haha, ze hadden vast ruzie omdat de vrouw weer teveel zooi het huis in sleepte en de man daar nu toch echt genoeg van heeft. (Die stomme kringloop, xenos, ikea, etc ook!!) ;P

Mooie foto's!!!

Blauwe Druijffjes zei

Wat een avontuur! Leuk dat je een foto als bewijs hebt...
Mooie nieuwe header!

lita zei

mooie foto's en wat een verhaal... ik ga zo vaak in het bos wandelen en heb nog nooit zoiets meegemaakt!

merula zei

ow een wezeltje!!!! Je had de hulp in moeten roepen van Fred & Fret! Ik was meteen in de auto gesprongen hoor! Grappig hoor ook nog nooit zo echt in het wild gezien zo'n beestje. Ik had ook best toeschouwer willen zijn van dit spektakel. Mooi foto's verder ook trouwens.
En om nog even terug te komen op de fotorolletjes die ik moest zoeken....
Het is gelukt. Nou ja het zijn er maar 2. Een zwart-wit film (kodak professional Tmax 3200) en een kodak elite chrome film (dat is een dia film). Maar het leuke van zo'n dia film is dat je die ook kan laten ontwikkelen als negatief film (cross-process heet dat dan). En dan krijg je echt de meest bizare kleuren van je foto's. Een dia film (ook wel E6) is dus een positief film en een negatief (C41)
is zoals je wel kent, die twee draai je dan om. Het is een leuk experiment denk ik voor je lomo-stuff. Kijk hier maar eens: http://crossprocessing.info/ of google op E6-cross etc.
Laat maar weten of je dit leuk vind, dan stuur ik ze op.

Tante Jannie zei

Wat een avontuur! Wel fijn dat het wezeltje weer los is geraakt. Ben ook wel benieuwd wat er nu aan de hand was waardoor hij vast zat. Misschien had hij door een overmatig bier-gebruik een bijpassend buikje gekregen en paste hij het hol niet meer door? ;-)

lien zei

Oh een wezel ....live....wat goed dat je hem op de foto hebt weten vast te leggen! Mooie kleuren!

Els04 zei

Hahahah, zo grappig wat er aan de hand kan zijn geweest, bierbuik/ te veel geshopt/... Wel een raar avontuur hé, maar heel lief van jullie! En mooie foto's: wow!!!
Liefs Els

Mireille zei

Mooie herfstfoto's!

Chez Chouke zei

Waaaaaaa ik wou dat ik er bij was geweest!

prentje zei

Hihi, had ik nu toevallig ook net dit weekend zo'n foto in een plas gemaakt...
Ziet er geweldig herfstig uit!

Iris Vank zei

Ik zie het voor me zeg, dat die ene wezel de andere tegenhoudt omdat hij de afwas niet heeft gedaan. Haha!

merula zei

moet je ff je adres sturen natuurlijk (merula@home.nl) dan ga ik je stalken eh.. ik bedoel natuurlijk de boel opsturen ;)

tisv@nJikkes zei

And pop goes the weasel! Geen idee waar dat vandaan komt, maar dat schoot als eerste in mijn hoofd, volgens mij een liedje.
Wat een mooie foto's!! En wat een mooi diertje!
Thanks voor de tip, gaan we dat bos ook eens even uitchecken.

Natuurlijk hebben we niet alles wat op de vensterbank ligt in het bos gevonden. De pompoenen heb ik op de herfstfair in orvelte gekocht. En verder ligt er wat spul tussen, wat ik in de loop der jaren verzameld heb.

ByBarbera zei

Das nog eens een goed avontuur! Met bewijsmateriaal!
Leuke nieuwe header trouwens!

BIEN MAAKT zei

Heerlijk die bosavonturen van jou!!!
En nu ga ik snel verder lezen op je blog (loop enorm achter,alweer!!)

HeppieHermpie zei

Wat een avontuur weer zeg.. En wat heb je mooie foto's geplaatst zeg, heel mooi!!! Xx Herma

maarnietvangrijs zei

Ah een wezel! En oh, wat knap dat je herkende dat het een wezel was, ik zou geen idee hebben....

Lorecreatief zei

Leuk verhaaltje weer ;-) en echt mooie foto's!

Vanessa zei

hahaha had dit gemist. Leuk! Mooie foto's