maandag 12 september 2011

Stoppen met roken!

Tjonge jonge. De laatste dagen kan ik maar aan 1 ding denken; sigaretten. Ik vind het echt vreselijk dat ik daar steeds aan moet denken, maar het typeert wel dat ik echt eraan verslaafd ben euh.. was dan toch...
Ik rookte echt heul veel en voelde me vaak zo'n bijstandsuitkeringtrekkende smeulende nietsnut (sorry als ik iemand voor het hoofd stoot nu ;)). Nu ontvang ik wel bijstand, dus dat deel is waar, maar ik verafschuw echt het beeld van kettingrokende die een uitkering ontvangt... don't ask me why.


Nu, er zijn ook enkele andere redenen dat ik 'moet' stoppen.
De dokter zegt dat ik moet stoppen. Sja, nu heb ik nog nooit een dokter ontmoet die vindt dat je lekker moet blijven roken, maar medische redenen maken het toch wel een 'moetje'. Even kort; ik heb rode handpalmen, wat kán duiden op vaatverwijding. Plus het feit dat ik fibromyalgie heb en mijn huisarts denkt dat AL mijn klachten dan als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen. Nou heb ik daar een hard hoofd in, maar ik geloof wel dat ik me beter zal voelen.

De oplettende lezer heeft al opgemerkt dat het woordje 'moeten' een paar keer is gevallen... Ik heb een groot probleem met moeten :) Jullie moeten namelijk weten dat ik nogal eigenwijs ben en nogal eens de kont tegen de krib kan gooien, vooral als ik ergens 'moeten' hoor! Ik MOET helemaal niks! Ik heb een eigen wil en beslis zelf! Pfff wel eens lastig hoor hahaha. Vooral in de situatie van stoppen van roken, waarin je verslaving ontzettend luid in je oren zit te schreeuwen dat je heus wel door kan roken, dat je lekker zelf mag weten of je nog rookt, dat die klachten wel meevallen enz. Heul vermoeiend!Goed, ik heb dus van de huisarts een recept voor Champix gekregen. Dit zou het stoppen met roken wat makkelijker moeten maken. En het moet gezegd; het helpt. Ik raak niet compleet in blinde paniek omdat ik geen sigaretten meer heb.
En natuurlijk heb ik andere 'hulpmiddelen'
Ik heb telefonische begeleiding van Stivoro. Een aardige mevrouw belt me eens in de zoveel tijd om mij te vragen hoe het gaat met het stoppen.... soms ben IK eerlijk en soms zit de VERSLAVING te liegen.
Ik heb een supersmoker gekocht (in de uitverkoop bij Trekpleister ;)) voor de orale fixatie.
En ook voor de orale fixatie; fluitjes en lipsticks van druivensuiker. Dit wordt ook aangeraden in het boek Nederland stopt met roken.
Je ziet; ik doe mijn best! En toch he, toch vind het zooooooo moeilijk!!
En eerlijk; ik had al gestopt moeten zijn, maar ik rook op dit moment nog 3 sigaretten per dag. Maar van heel veel naar 3 vind ik ook knap en de knop naar nul weet ik ook wel te vinden. Het gaat gewoon maar op mijn manier :)

Fijne dag en tjuus!

P.S. ik hoop dat het verhaal wat overzichtelijk leest, ik heb zoveel in mijn hoofd zitten! En dan kan ik het soms wat warrig verwoorden :)

6 opmerkingen:

Dutch Apple zei

Hoi! Leuk dat je ook even bij mij kwam snuffelen!
Wat goed dat je gaat stoppen! Super! Ik ben inmiddels 30 weken gestopt en het gaat echt super!
Het lijkt misschien nu nog niet zo en het zal even duren voordat ook jij dat gevoel hebt, maar het is er! Het kan! Het is moeilijk! Maar als je er eenmaal doorheen bent, ben je zooooooow blij dat je die verslaving kwijt bent!
Dikke dikke dikke succes!
Ik weet niet of je op twitter zit, @destopsite is een fijne om te volgen en een tellertje om te zien hoelang je al gestopt bent, hoeveel je niet gerookt hebt en hoeveel je bespaart hebt is ook een enorme motivator!!

Groetjes!

Mireille zei

Oehh moeilijk stoppen met roken.
Ik was ook een roker en ben 3 jaar geleden
gestopt met behulp van hypnotherapie.
Echt een aanrader.
Ik dacht dat ik nooit zou kunnen stoppen
t is me toen ineens wel gelukt.
Maar ik vind het nog steeds heerlijk ruiken!
Succes!

Knoopjes zei

Oeh sterkte! Hier ook een exroker, sinds 7 jaar dan al weer.
Wat mij hielp was een foto van doorrookte longen kijken (jakkes!) en me realiseren dat de katten door het likken van hun doorrookte vachtjes ernstige vormen van keel/slokdarm/tong-kanker kunnen krijgen...
Sterkte!

SophieSweetVintage zei

Ik kan me goed voorstellen dat het moeilijk is, oef. Heel veel succes!!!

Conny's Cottage zei

O je ik weet hoe moeilijk het is.Ik heb een pak per dag zeker gerookt.Maar het word makkelijker echt waar.
Super super veel succes!!!!!!


groetjes Conny

Ik rook nu al 8 jaar niet meer.

Hiskia zei

o het drama van het stoppen! ook hier een ex-roker...wat was het lekker, vreselijk erg, erg!! beginnen met hardlooplessen (op de mp3, evy / renate wennemars zijn goed) geeft ook een goeie stimulans: je conditie gaat met sprongen vooruit (als het niet door het stoppen komt, dan wel door het hardlopen :-)) succes!!