donderdag 16 mei 2013

Thrifty thursday

Hatseflats, een allegaartje aan vondsten vandaag van de afgelopen weken. Van de kringloopwinkel of van de rommelmarkt. Design of prullaria. Stof of steen of email. Ik houd van al dat prul! Ik houd van de jacht! Ik houd van de opwinding wanneer je iets vindt, dat je hart een slag overslaat en je je adem heel even inhoudt... van het niet weten wat je tegen gaat komen (of dat je niks tegenkomt :))
Het grote hoofdje had ik al...bij de kringloop stonden er 3 hoofdjes op een rij. In eerste instantie alleen de mooiste mee genomen, maar uiteindelijk terug gegaan omdat ik het sneu vond voor de andere twee ;)
Ik heb schijnbaar een lampen-tic. De bruine vond ik al een tijd geleden bij de kringloopwinkel. De witte vond ik vorige maand op de rommelmarkt. Nu heb ik wel genoeg lampen in huis! Het gestreepte ondergrondje is trouwens een wollen deken...die vond ik ook bij de kringloopwinkel.
Vintage stofje
Een geborduurde versie van Het laatste avondmaal. Ik nam het eigenlijk mee voor de lijst, maar ik vind het wel wat hebben :) En zoals zo vaak kan ik het dan niet over mijn hart verkrijgen om het uit de originele staat te 'halen'.
Koken wordt toch een stuk leuker met zo'n schort?! De bovenste vis is stiekem een zakje :)
Als ik zoiets vind houd ik altijd even m'n adem in en sta een seconde stil....voordat ik in razendsnelle actie kom en het van het schap graai! (Rörstrand Picknick)
En dan nog een raad het plaatje...kunnen jullie raden wat het is?? (oh, ik weet trouwens wel wat het is...maar bij de kringloopwinkel hadden ze geen idee wat ze mij verkochten, vandaar :))

Heb jij ook iets waardoor je even naar adem moet happen als je het tegenkomt in de kringloopwinkel of op de rommelmarkt? En wat staat er eigenlijk op jouw lijst met dit-moet-ik-ooit-nog-vinden-bij-de-kringloopwinkel-of-op-de-rommelmarkt? 

29 opmerkingen:

Els04 zei

die hoofdjes zijn geweldig!
en ik wil nog zo een wenend zigeuner jongetje en een god ziet u en allerlei boeken en nog veel borden en kopjes en ...
ik zal nog veel moeten gaan ;)

Rianne van der Waals zei

Leuk allemaal! Ik laat me ook vooral verrassen, dan weet je pas dat je het al jaren zoekt als je het tegenkomt ;-) Volgens mij is dat laatste een pennenhouder, zet er maar eens een paar in, ben benieuwd!

Rianne van der Waals zei

Brieven kunnen er volgens mij ook in :-)

Denise zei

Leuke dingen gevonden; vooral je keukenspullen zoals het schort en de ovenschaal!
Ik ben altijd op zoek naar Tartanspullen. Heb een zwak voor Schotland en de schotse ruit, daar gaat mijn hart sneller van kloppen...

Een kleurige groet,
Denise

Pikestreet zei

Oh! Die picknick schaal!!!!! Jaloers!

Een dotje wat zei

Schattige koppies en dat stofje is ook erg leuk... Oeh... Nu krijg ik ook weer zo'n onbedwingbare behoefte om naar de kringloop te gaan! ;-) morgenavond denk ik. Geniet van je vondsten xx

Renatelisabeth zei

Ik gok op iets massage achtigs, maar vind de pennensuggestie ook plausibel.

Zaanse Zolder zei

Fijne spulletjes... dat stofje is leuheuk en dat schort. En dat laatste is een uuuuuuh ja iets om in te zetten. Of je kunt er megagrote championnen mee schoon borstelen haha of je haar... werkelijk geen idee. Pst niet verder vertellen, ik ben vandaag na m'n ziekenhuis avontuur ook weer ff wezen struinen (vond dat ik 't verdiend had). Waar slaat mijn hart van over... nog altijd bij memoryspellen.

Mi Joya zei

Awel zo voel ik mij ook in de kringloopwinkel :)
Dat meisjeshoofdje heb ik in het roze maar dat hebnik waarschijnlijk al eens vermeld...

Anoniem zei

Leuke spullen.
Is het laatste om zeep op te leggen?

Groetjes,
Manon

Unknown zei

de plantenkopjes :-) heb er vandaag 1 naar de kringloop gebracht ! en diegene die niet zo mooi is kan je altijd nog met nagellak ofzo aantippen.(neon)Je lampen zijn een hele goeie investering. Op marktplaats vliegen die weg en in de woonbladen zijn ze er gek op !
En de groene stekeltjes... ik denk een bloemensteker of iets dergelijks... Fijn weekeinde ! liefs, Ellen. ow ja ik ben niet echt meer op zoek naar iets (dat denk ik altijd totdat ik het gevonden heb .. ahum)

Mariël zei

Goeie vondsten!
enneh, volgens mij is het een afdruiprek.

Iris Vank zei

Rörstrand vind ik dus echt bijna nooit, wat een goede vondst! Net als het geweldige schort.

Ik denk dat het een zeepbakje is.

Mireille zei

Mooie schaal wat een geluk!

Chez Chouke zei

Een paraplustandaard, wedden?

maarnietvangrijs zei

Wat een topvondsten weer!! Oooh, dat stofje, gaaf.... en heel goed dat je die andere twee meisjeskopjes ook hebt meegenomen, ik zou dat ook verschrikkelijk zielig vinden ja...
Volgens mij zag ik dat ding met groenen sprieten net op een hippe site: een afdruiprek??

Riri zei

:-) Good catch! Een vissend-mannetje-schort? Briljant! En dat ezel stofje? Geweldig! Ik zoek naar mooie oude borduursels, maar die zijn wat schaars... of mooie blikken; die kan ik niet laten staan!

lien zei

Wat een leuk stofje! En de ovenschaal... mooi!!

Bienemize zei

Wauw jij vind gewoon 3 hoofden???
Ik heb er nog nooit 1 gevonden!!
Wat een gave dingen allemaal!!
Maar Dat groene punten ding,werkelijk geen idee!

Unknown zei

Oef jouw huis loopt ook vol volgens mij... Ik wil straks naar de kringloop (ontstressen), maar durf niet :P.
Een afdruiprek voor babyflesjes is dat toch????

merula zei

hm... ik weet ook niet wat het is. Maar deze speurneus ziet dat het in je badkamer of keuken staat, dus waarschijnlijk iets afdruiperigs idd! Dit weekend is in Tilburg weer de grootse nachtelijke rommelmarkt van Nederland (800 kramen met spul). Dus ik kan weer heerlijk mijn slagje gaan slaan!

Anoniem zei

Wat vind jij altijd geweldige spulletjes! Ik denk ook aan een zeepbakje...

Alice zei

wat een fijne schatten! en oh.. Herkenbaar... Ik zit met allemaal kinderschilderijtjes ... Zo sneu om ze alleen te laten in de kringloop ! :) Mijn hart gaat sneller kloppen van appeltjes en schortjes en blikjes met bloemetjes en euh... Hertjes en oude jurkjes! Geniet van je vondsten!!

groetjes Alice

Miss Creatuurtje zei

Hahaha, ik ken dat, dat teruglopen naar de kringloop. Het blijft je anders achtervolgen dat je het niet gekocht hebt :-) Je hebt je best gedaan, leuke vondsten! Ik kijk bij de kringloop vooral uit naar stofjes, of kleding dat ik kan recycleren, nu op zoek naar katoenen lapjes om mijn lampen te maken en dingen die in het oog springen en die ik over het algemeen niet nodig heb :-) Ik denk dat het een borsteltje is voor je schoenzolen proper te maken

Yes We Are Open zei

Je hebt weel jaloersmakende items gescoord! Een gave! Ik hou ook zo van rommel zoeken, owowow.

Stephanie zei

Rötstrand, wauw wat tof!!

MiM zei

Wat een heerlijke vondsten! Die hoofdjes zijn helemaal top! Liefs MiM

Poesie Oh Hi! zei

Wat heb je weer gave dingen gevonden zeg!

Ik was al heel lang op zoek naar een 'Vlinderstoeltje'. (zie: http://link.marktplaats.nl/665942436)
Er stond er een poos geleden een bij de krinloopwinkel. Kosten: €35,- en Hollander-dat-ik-ben vond ik dat te duur en heb ik hem laten staan. STOM! Dacht ik een paar dagen later maar toen ik terug in de kringloopwinkel was, was het stoeltje natuurlijk al lang weg.

Je begrijpt dat ik baalde als een stekker! (rare uitdrukking trouwens) Maar toen kwam mijn mams met een linkje naar een verkoopadvertentie van iemand op Texel (mijn mams woont daar) met precies zo'n stoel als ik wilde. Dus ik deed haar een bod en verwachtte dat ze er nooit mee akkoord zou gaan maar niets is minder waar. Ze accepteerde en mijn mams kon het stoeltje op komen halen. Daar aangekomen bleek er een stukje van de lak af te zijn en mocht ik hem uiteindelijk hebben voor € 5,-. Echt bizar.

Dus de moraal van dit verhaal: als je iets heel graag wilt komt het vanzelf wel naar je toe ;-)

Unknown zei

http://www.retrostart.com/item/2121/hanging-lamp-by-unknown-designer-for-louis-poulsen/ Wist je dat al?