donderdag 2 mei 2013

Thrifty thursday, long live the king!

Afgelopen koninginnedag ging ik, voordat het was afgelopen, nog even snel naar de vrijmarkt. Ik vond er niet veel, want er was heul veel speelgoed...echt heel veel! Daartussen vond ik wel deze gave Afghaanse windhond die ik kocht voor een vriendin aangezien zij thuis altijd zulke honden heeft gehad :)
En ik kocht ook een suikerspin. Had ik al eens verteld dat ik dol ben op suikerspin? De geur alleen al! En ja, bleef het alleen maar bij ruiken, dan zat er nu geen +1 kilo aan mijn lichaam hahaha! (maar als de suikerspin op is ga ik gewoon weer verder met afvallen hoor ;))

Bij de kringloopwinkel hadden ze boeken opgespaard die over het koningshuis gaan. Uit het grote aanbod zocht ik deze twee uit. I'm a sucker for old books... ik val echt voor die oude kaften en dan kan het mij nog weinig schelen wat er eigenlijk in staat :) Maar ik geloof dat ik ze te zijner tijd nog wel eens ga lezen, want wie wil er nu niet alles weten over de stadhouders en koningen van het huis Oranje-Nassau? ;)
In het Koningin Wilhemina Album staan verschillende verhaaltjes, dus dat is sowieso wel leuk om te lezen. Ik viel ook voor dit boek doordat je de letters kan voelen (ik neem wel een risico hè, door dit allemaal prijs te geven kunnen jullie wel gaan denken dat ik raar ben ofzo ;))
Deze prenten van Wilhemina, Juliana en Bernard komen uit een boekwerkje dat gaat over het beleid onder koningin Wilhemina, love it! Dit boekwerkje had ik overigens al eens eerder gescoord. 

En vertel eens, was jouw vrijmarkt-score iets beter dan mijn schamele honden-buit??


19 opmerkingen:

Ja-Ni-nA - Elke dag zaterdag zei

Oh, suikerspinnen, heerlijk!!!
Ik kocht vier houten puzzels en een sprookjesboek op de vrijmarkt...voor totaal 50 cent, dus helemaal happy.
En prachtig de boeken die jij hebt gekocht!

Ambela zei

vanavond lekker letters voelen? rare troela! begrijp wat je bedoeld ,soms zit er onder een papieren kaft opeens een prachtige verrassing. Ik kocht een Maria beeld, ook leuk!

Tante Jannie zei

Prachtig die boeken! Ik heb eigenlijk niets gekocht op de vrijmarkt... Terwijl we (vriendlief + ik) dat wel van plan waren. Maar we bleven steken in het theehuis :)

Sjaantje zei

Leuk geslaagd! Hier was erg weinig, het kleine meisje scoorde een little big pony maar verder was het pet...

Denise Beckand zei

Die hond...die is geweldig!! Super kitsch met die kleuren. Moet bekennen dat ik de hele dag voor de buis heb gezeten( en de ramen gewassen) dus geen buit voor mij.

Kleurrijke groet
Denise

Ellen van Vuuren zei

noppes, geen spectaculaire buit helaas. Ruiken je boeken ook prettig ? hihi, dan toch maar liever die suikerspin en gekkie daar kom je echt geen kilo van aan hoor ! :-)

liefs, Ellen

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Ik kocht een zakje kanten randjes, een rozen armband en twee geweldige outfits waar ik mega blij mee ben. Leuke windhond hoor en prachtige boeken, ik nam eens willem van oranje mee vanwege de kaft om er eventueel ooit een boektas van te maken ;).
Warme groetjes van Susan

Els04 zei

oude boeken én nieuwe (soms) kunnen ook lekker ruiken!!!!
raar genoeg om je niet alleen raar te voelen ;)?

Lovely Tough Cookie zei

Suikerspin, jammm.
Alleen jammer dat het zo weinig bite heeft.
Ik heb kleding gescoord op de vrijmarkt.

Chez Chouke zei

Hoi, geen vrijmarkt gedaan maar eh...wel teveel gegeten ja.

merula zei

voelletters.... jaja
Ik heb vandaag ook een suikerspin op! Nou ja ik mocht een paar plukjes van Siem z'n suikerspin pakken (mjam ze zijn lekker he!)
Op vrijmarkt flink wat plastic beesten gekocht voor m'n frutsels & knutsels. Maar idd voornamelijk speelgoed.....

merula zei

oja en die hond.... oef (nee geen woef maar een echte OEF)

Een dotje wat zei

Leuk om over jouw eigenaardigheden te lezen ;-) Haha, hee maar zo'n gezellig boek is misschien nog wel veel waard! Ik zag eens een aflevering van TK&K (Tussen Kunst en Kitsch) waar zo'n oud boekie 10duizenden euro'tjes waard bleek te zijn... Wie weet ;-)

Zilly zei

Niets niets niets gescoord. Thuis geschilderd met de televisie aan-ook leuk. Maar die boeken en die prenten: waw. Dat kan mij dan weer inspireren tot een schilderwerkje. Mooie week nog Marsje-xxx-Sil

Blauwe Druijffjes zei

Die hond... geweldig!
Ik heb alleen een paar boeken gekocht en een oude verbandtrommel... en die laatste heeft mijn oudste zoon aan weer ingepikt!

Deniesdenies zei

Wat een vondsten! Die hond is echt geweldig. En de boekjes zijn ook prachtig.

MiM zei

Wat een schitterende boeken en portretten! De hond vind ik ook fantastisch! Ik heb helemaal niets gevonden, maar genoeg zooi in huis... Liefs MiM

lien zei

Wat een mooi verhaal dat je de vlag van je opa laatst in handen hebt gehad. Ja raar eigenlijk... als kind vraag je nooit naar het verleden en nu hebben we nog zoveel vragen!! Groetjes Carolien

**Chantal** Forms and Finds zei

Hoi Marcha! Hier alles goed hoor. Ook met het meisje wie ondertussen al zes en een halve maand in mijn buik zit. :D Je hebt aardig wat vondsten gescoord zeg, leuk!! Hier waren er maar weinig marktjes op 30 apr. dus ook niks gevonden. Dan maar lekker taart eten op terras. ;) Ik wens je een mooie week met hopelijk net zoveel zon als de laatste dagen. :D