donderdag 23 mei 2013

Thrifty thursday

Gisteren heb ik gezellig met een vriendin afgesproken. We hebben al giebelend wat kringloopwinkels bezocht, want oh oh wat moeten we altijd lachen met elkaar! Zo erg dat we altijd lachkreukels in ons gezicht hebben, ken je die? die groeven bij je mond worden dan valleien! ;)
Het was dus heul gezellig en ik vond ook nog wat dingetjes: de twee bloempotjes (op elkaar) én het schaaltje met het gezichtje kreeg ik van mijn vriendin (en nu wil ik hier een hartje doen, maar ik ben al jaren weer vergeten hoe dat ook alweer moet ;)) Ik had vroeger zo'n heel ontbijtsetje en kwam vorig jaar zomer al eens een bordje van het setje tegen...toen dacht ik "wat moet ik nou met alleen zo'n bordje?"...dus die heb ik toen niet meegenomen: Spijt! Nou ja, heb ik weer wat om op te jagen hahaha; een bordje met voetjes en een beker met haar aardbeienkleertjes :)

Het grote blik, de brievenhouder (griebels, ik kan echt bergen post opbergen tegenwoordig!) en de rode Finel Finland schaal lagen nog in het karretje om uitgepakt te worden toen mijn oog er op viel (ploink)... ik ben zo iemand die aan zo'n verkoopster plakt om te kijken wat er allemaal uit zo'n karretje/krat verschijnt om het als eerste weg te snaaien (als ik toevallig in de winkel ben en het zie natuurlijk ;))
Ik had dit leuke paardje met ruiter nog niet laten zien he?! Wat een schande! Ik kreeg het namelijk van mijn moeder toen we samen rommelmarktjes bezochten. Het ruitertje gaat op en neer als je het paardje voorttrekt en het maakt ook nog een geluidje :) Zou het een stille hint zijn dat ik nu eindelijk eens een man moet vinden en kinderen moet maken? ;) (nèh, daar zit ze altijd luidop te verkondigen hoor!)
Het zittende lezende lampje is ook een recente kringloopvondst trouwens.
Zo af en toe maak ik foto's van spulletjes die ik wel leuk vind, maar toch niet heb meegenomen: "te duur" of "ik heb het al" of "wat moet ik ermee?" 
Onderstaand plantentafeltje viel in de categorie 'te duur'. Heel schattig, maar 2 euro vind ik veel te duur dus.
Als ik een Good Luck boek tegenkom wil ik het altijd meenemen...maar ja, wat moet ik met meer dan 1 boek? Categorie 'heb ik al' dus.
Mooie bordjes...soms te duur en ook; ik heb al borden :) 
En deze valt toch echt wel in de categorie; 'wat moet ik ermee?'! Ik vond de brancard wel heel gaaf met z'n fietsbanden :)

Zo, nu ga ik eerst even stofzuigen en weer eens even blogjes bijlezen!

22 opmerkingen:

Els04 zei

Mooie dingen! Geweldig die brancard!
Enne, al gezien dat ik nu ook zo een Mars-hoofdje heb ;) ?

merula zei

een brancard.... okee daar moet ik toch ook wel het woordje 'griebels' voor gebruiken. (die had ik lang niet meer gehoord/gebruikt dat woord!). Het schaaltje met gezichtje is lief en het grote blik (beschuittrommel?) zijn favo hier.

Zaanse Zolder zei

Die brancard.... tja ik kan nou wel gaan verzinnen waarvoor je het kunt gebruiken.. laat ik 't maar niet doen. Het schaaltje is té leuk echt ! ♥ (ALT3)

Zaanse Zolder zei

oh by the way.... ik trek regelmatig spullen uit zo een karretje hoor, nog vóórdat de verkoopster het in haar handen heeft gehad.

Els04 zei

Oh, Monoplygeld! Kei goed idee, ga ik ook doen ;) Kan ik gelijk die boerderij kopen ;)
Hihihi!

Lovely Tough Cookie zei

Dat schaaltje met gezichtje is zooo lief!
Maar heb je die brancard nou gekocht??

Mw Ekster zei

ik zou graag met jou eens gaan kringlopen! mooie rommeldingetjes weer! ik zou ook niet weten wat ik met een brancard moet, maar hij is wel supertoffff!

BIEN MAAKT zei

Oh griebels dat meisjes schaaltje is tof!!!!

Evarommeltjes zei

Wateren leuke vondsten, dat schaaltje met het meisje erop is echt gaaf! Ik zie ook vaak dingen die ik heel tof vind, maar waar ik zelf niets mee kan, een leuk idee om daar foto's van te maken!

Blauwe Druijffjes zei

Wat een moois weer!
Ik weer zeker dat Kris van www.bykris-art.blogspot.com erg jaloers is op je blik... ze spaart daar het servies van!
Het kommetje met het gezichtje heb ik nog van vroeger... heb er zelfs nog een mok en een bordje bij... zo leuk!

VillaBalkonia zei

OMG dat schaaltje!!! Dat vind ik dus ZO GAAF!! Ik zie het hier nooit... =)

Een dotje wat zei

Wauw, wat heb je weer prachtige dingen gevonden! Ben trouwens nog benieuwd wat je met je gekringloopte designstoelen gedaan hebt...? Xx

Aankleedpopje zei

Die brancard is wel een heel tof ding. Als ie niet duur was en ik had hem gezien, dan had ik hem misschien wel gekocht. Voor bepaalde onderdelen. ;-)
Goed idee trouwens om foto's te maken van alle dingen waar je je bijna door zou laten verleiden. Moet ik ook maar eens gaan doen. Dan heb je ze eigenlijk toch een beetje.

Tante Jannie zei

Haha die brancard is wel heel tof! Maar ja, wat moet je er eigenlijk mee... Vriendlief ziet me aankomen met zo'n ding haha. Hij rolt nu al af en toe met zijn ogen als ik weer mijn kringloopvondsten laat zien ;-P (maar hij zegt er nooit iets negatiefs over hoor :-)))

**Chantal** Forms and Finds zei

Wauw, dat Acapulco blik is echt een super vondst!! :) Zo te zien zijn jullie goed geslaagd!! Fijn!!! Dat paardje heb ik nog uit mijn ouderlijk huis meegenomen, die was van mezelf vroeger. Blij dat ik die bewaard heb. Moest lachen om die opmerking over je moeder, hihi. Mooie vrijdag! :D

lien zei

Wat een vrolijke vondsten, vooral die soepkom en het brievenrekje. Maar heb je die brancard echt gekocht? haha, wat ga je daarmee doen?

Ellen van Vuuren zei

haha je hebt weer LOL gehad voor weinig geld :-)
en beter lach rimpeltjes dan sacho rimpeltjes !

xxxx

prentje zei

Haha, die brancard. En dat grote blik vind ik helemaal super!!!

merula zei

ik koop altijd bolletje super plus.....

Chrissie en Heidi zei

Leuke aankopen!!! Verder ff lekker bijgelezen hier, sjonge jij kringloopt maar raak! Love it! Moet nu met m'n vent een beetje rekening houden dus kringloop nu met 'beleid' ;-). En ja, samen met een vriendin kringlopen is wel echt top!

Fijn Weekend!

Margreet de Vries zei

Leuke spullen heb je weer gevonden! Die brancard is echt hylarisch! Fijn weekend!

ByBarbera zei

Als het beroep kringloper zou bestaan, zou jij die baan moeten krijgen! Jeej, jij hebt echt een soort talent voor goeie spullen scoren.