woensdag 29 mei 2013

To paint or not to paint, that's the question.

Jaa, daar is dan eindelijk mijn kast in volle glorie. Ik was in eerste instantie op zoek naar een iets lagere kast voor de tv, maar deze hoogte is ook goed te doen :) En eigenlijk was ik ook op zoek naar een kast van een specifieke designer, maar ja, dat is natuurlijk zoeken naar een speld in een hooiberg én je moet een grote zak met geld meebrengen... Dus toen ik deze voor een schappelijk prijsje tegenkwam bij de kringloopwinkel hoefde ik niet lang na te denken.
Nu ben ik al tijden aan het stoeien met de accessoires en het is me nog steeds niet naar de zin en inmiddels is het alweer heel anders dan op de foto te zien is (vooral minder dingetjes :))
Maar wat ik mij afvraag; zal ik de kast in deze houtkleur laten of zal ik er een verfje overheen doen? En dan zit ik te denken aan zo'n krijtverf-iets in heel zachtroze.... past goed bij het lampje en de plant ;) (ha, nu krijg ik natuurlijk weer heel veel verschillende meningen en kan ik nog geen keuze maken, maar ik zou toch graag jullie mening willen horen!) Ik wil trouwens ook heel graag een ander behangetje  (of is dit behang alweer 'uit'? ;)) op de muur erachter, maar dat is weer een heel ander verhaal!

33 opmerkingen:

Margreet de Vries zei

Wow mooie kast! Die pootjes zijn ook zo mooi! Ik zou zo'n soort kast zelf schilderen, maar aan de andere kant zou ik het wel zonde vinden :) moeilijk...!!! Het behangetje is gaaf! Ik heb ook aan de NHL gestudeerd (Frans)!

**Chantal** Forms and Finds zei

Wat een ONWIJS super gave kast Marcha!! Zoiets staat hier maar heel sporadisch. Tja en van dat niet of wel schilderen..vind ik heel erg afhangen van de rest in jouw woonkamer maar ik ben zelf heeeeeel groot fan van alles in de krijtverf te zetten, haha. Goede vondst meid, geniet en frübel jij maar lekker verder ervan. :D

Zaanse Zolder zei

Ik zou 'm eerst lekker zo laten en dat gave behang erachter plakken.

Tante Cupcake zei

Geen idee of het behang uit is of niet. Ik vind het hoe dan ook geweldig! Inderdaad een goed idee om eerst te behangen en dan te kijken hoe de kast erbij staat. Succes met keuzes maken (vind ik ook altijd zo moeilijk!).

Els04 zei

roze!!!

Zoete Kers zei

Zachtroze zou mijn keus zijn!!
Mooi hoor! :-)

Ik voelspriet zei

Oef! Echt Niet Verven. Die kleur is prachtig met zachtroze behang erachter!

sillie zei

hmm moeilijk, roze is wel heel gaaf natuurlijk , en spannend ook kwa kleur zo in huis :-) met dat behang...ik zeg doen?

Sjaantje zei

Oohh wauw wat een geweldige kast!!! Ik zou ook twijfelen hoor, zo is hij mooi maar een kleurtje zou hem ook niet misstaan.

Ja-Ni-nA - Elke dag zaterdag zei

Ik ben voor roze verf! Een topkast!

BIEN MAAKT zei

Verven!!
Grappig ik zat ook te denken voor zacht roze voor mijn bruine kast,dus ik zeg roze!!!!

merula zei

ehm ehm pootjes eronderuit zagen (eerst je wii ding weghalen ;) en appeltjes groen verven. Behangetje vind ik wel leuk!

Indruk zei

Via via kom ik op je leuke blog terecht. Ik ga je volgen hoor. Ik zie dat je net als ik van kringloopwinkels houdt. Wat kun je daar een hoop mooie spulletjes vandaan halen he? Je kast is ontzettend mooi. Misschien eerst alleen de frontjes schilderen? Je bent van harte welkom op mijn blog. Pascale

Een dotje wat zei

Mooie kast! Volgens mij is het wel van dat gladde, moeilijk te schilderen hout... Maar komt vast goed! Dat behang is super, lijkt wel van Ferm Living... Nice nice. Ik zou zeggen schilderen en mij lijkt bij dat behang een mintige groen/blauw tint voor de kast ook mooi. We zien het resultaat hier vast wel! Xx

Ellen van Vuuren zei

zonde dat verven..
-
een roze behangetje ?

:-)

suc6

Evarommeltjes zei

Wat een toffe kast! Ik zou denk ik eerst de muur behangen en dan kijken hoe de kast dan staat, maar ik neig nu toch meer naar niet schilderen.

Rianne van der Waals zei

Geverfd lijkt me de kast ook mooi maar zo heeft hij wel z'n eigenlijke karakter. Eenmaal geverfd kan je niet meer terug naar deze versie. Ik zou er eerst eens een tijdje tegenaan kijken en het een kans geven, ik vind het een prachtige kast. Blijft het je bezig houden dan is verven wellicht een betere.
Ben wel benieuwd wat de toekomst van de kast is, we gaan het vast zien :-)

Ambela zei

Nee,nee niet verven, wel behangen.

emmel-prutsemieke zei

yep, roze en dan dat behangetje. of zachtgeel of mintgroen

Denise Beckand zei

Oei wat een hoop verschillende meningen! Nou nog een erbij dan;
ik zou beginnen met het behang. of dit wel of niet in of uit de mode is; als jij het maar leuk vindt....
De kast is denk ik lastig te schilderen. Een paar groene kleuraccenten in de vorm van bijv. Planten maken het samen met het rood/ oranje van de kast een eyecatcher! Succes!!!!

MultiVroon zei

Niet verven! Je kunt nooit meer terug en zo blijft hij altijd mooi!
Behangen, ja, en ook evt (bijpassend maar ander) behang in de kast, tegen de achterwandjes?

MultiVroon zei

PS kun je trouwens je tv niet IN de kast plaatsen? Als je er wat plankjes uithaalt? Dat lijkt me nou super "opgeruimd staat netjes", betere kijkhoogte, en het lijkt wel te passen ook?

Leuke blog heb je! Ik heb nog even verder rondgekeken :)

MultiVroon zei

PS kun je trouwens je tv niet IN de kast plaatsen? Achter de deurtjes, en als je er waarschijnlijk wat plankjes uithaalt? Dat lijkt me nou super "opgeruimd staat netjes", betere kijkhoogte, en het lijkt wel te passen ook?

Leuke blog heb je! Ik heb nog even verder rondgekeken :)

Tante Jannie zei

Wat een geweldige kast. Die pootjes! Daar ben ik zo gek op! (heb zelf ook een dressoir met die pootjes en mijn naaimachine meubel heeft ze ook)

Ik zou de kast zeker niet schilderen. Ben ook dol op dat retro hout. Maar om de kast wat meer diepte te geven zou je op de achterwand van het open gedeelte (waar op de foto die plantenpotjes in staan) met een stukje behang op kunnen vrolijken?

ByBarbera zei

ManLief, meubelmaker, zat toevallig naast me en kreeg een halve hartverzakking. Of ik even tegen je wil zeggen dat je die kast niet mag verven! Dat je er anders heel veel spijt van krijgt.
En verder iets over mahoniehout, prachtig gefineerd en nog meer van dat soort termen.
Zo, tis maar dat je het weet ;)
Dus een roze behangetje erachter?

Belinda zei

Ik zeg: behang! Mooi!
(en mode...... Pfffff...)

En dan de tv in de kast. Die niet geverfd is. Mooi retro zo!

Lovely Tough Cookie zei

Roze zou ik ook voor gaan.
Of wit, met knalroze pootjes.
Een behangetje is altijd leuk en is zo weer te vervangen.

Maaike zei

Twijfel twijfel, maar ik zou 'm toch verven.. Roze lijkt me prachtig! En krijtverf is mooi en makkelijk..
Behangetje is natuurlijk ook een hele goeie optie, en als je dat gaat doen zou ik eerst voor het behang gaan en dan kijken hoe het verder moet met de kast..
Succes!!
(ben benieuwd..)
Groetjes, Maaike (frisse rommel)

tisv@nJikkes zei

Paint!!!
Ben benieuwd naar het resultaat!

Zilly zei

Hele coole kast-ik zou gaan voor een bloemerig behang en de strakkere kast ervoor! Mijn smaak zou zijn-okergeel Pip-behang. En mij maakt het geen bal uit of iets IN is-gewoon doen. Mooi weekend alvast MARS-xxx-Sil

Stephanie zei

Verven maar! Mooie kast hoor :)

Lorecreatief zei

Erg mooie kast en ik vind hem wel mooi zo :-)

Eva C. zei

Niet verven! De kast is perfect zo!