vrijdag 28 september 2012

What I've made and found

Mijn moeder zag in het Oh Marie magazine het diy-roodborstje staan en dacht; die gaan we maken! Dus bestelde ze bij Martine het honeycombpapier... en knutselde ik onderstaand roodborstje in elkaar. Eigenwijs als wij zijn dachten we dat een roodborstje ook een rood buikje moest hebben. De volgende krijgt een wit buikje hoor. En misschien krijgt het ook nog oogjes zodat het geen blinde vink is ;)

Dan over naar mijn vondsten.
Ik vond de mega olifant spaarpot bij de kringloop. De spaarpotten worden nog steeds gemaakt, maar hebben tegenwoordig wit-zwarte oogjes en misschien maak ik er ook nog wel oogjes in.
Ik krijg een ongeplande spaarpotten verzameling, want de appel, appelboom en fauni figuurtje vond ik in de afgelopen tijd ook her en der. In de appel zit trouwens een rupsje die omhoog gaat als je een muntje in de appel gooit :)
Het zeehondje onder de citruspers vond ik op ebay. Een Lisa L.arsson beeldje, joechei! Als ik zin heb dan wil ik wel eens ebay afstruinen op dit soort dingetjes en dan zoeken op verkeerd gespelde artikelen. Zo vond ik ook dit beeldje. Er was wel een probleempje; de verkoper verzond alleen binnen Amerika; shit! Er ging bij mij al snel een lichtje branden dat ik een nederlandse blogster 'ken' die in de US of A woont....na wat wikken en wegen, want ik ben helemaal geen held, heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en haar gemaild met de vraag of het via haar verzonden kon worden en of zij het dan weer naar mij wilde verzenden. En ja, dat wilde ze wel! Dankje Marjan! Nu is het met verzendkosten enzo niet zo'n megakoopje geworden natuurlijk, maar wel  nog steeds een koopje ;) Soms kan ik niet wachten totdat ik zoiets in de kringloopwinkel of een rommelmarkt tegenkom (en het zal, denk ik, ook niet zo snel gebeuren...zo, nu hoop ik dat ik het ge-jinxt heb en het dus wél vind!)
Ik vond voor de japanse dame een soortgenoot, het rechter vrouwtje is bij ons komen wonen.
De linker dame ook trouwens ;)
Het zwart-wit kaartje heb ik al een tijdje. Ik vond dit kaartje vlak na het ski-ongeluk van prins F.riso en raad eens wie er op dat kaartje staat....JUIST! (ja Friso dus hè)


22 opmerkingen:

Tante Jannie zei

Nou ik vind het helemaal niet zo'n eigenwijze gedachte dat een roodborstje ook een rood buikje moet hebben. Eerder eigenlijk heel logisch ;)

ByBarbera zei

Jij hebt echt een talent voor leuk kringloop spul vinden hee!! Ik kom zoiets leuks nooit tegen.

Tante Jannie zei

Oke, correctie, roodborstjes hebben inderdaad witte buikjes maar rode borstjes. Daarom heet het natuurlijk ook een roodBORSTje en geen roodBUIKje. Lol, scherp weer zo op de vrijdagmiddag. Tijd voor weekend! ;)

prentje zei

Hèhè, ik ken dat, dat je zoveel moeite doet omdat je iets MOET hebben. Fijne vondsten!

jolanda zei

Hah fantastische kleurrijke verzameling, echt een fijne blikvanger zo'n kast :-)

Geniet van je weekend en van je spullen natuurlijk ;-)

Mariël zei

Wat een heerlijke spulletjes!

Martine zei

Wat een mooi Resultaten! Ik vind de Roodborst met rode buik ook leuk hoor. Twijfelde zelf ook wel wat toen ik de DIY maakte, vogelboek erbij en toen bleek de buik toch echt wit te zijn.
Mooie vondsten ook. Groet aan je moeder! ;-)

Zoete Kers zei

Wat een heerlijke spulletjes!
♥♥

Fijn weekend!
Liefs Anneke

C o w R o a d zei

Haha, you're welcome!
En jij trouwens ook nog een keer bedankt voor dat mooie Amy Butler stofje! Ik heb het rokje al zeker drie keer aan gehad (we hebben nog steeds erg mooi weer hier) en ik krijg er altijd fijne reacties op! :-)

Els04 zei

Schoon schoon schoon, fijn weekend!
Liefs Els

MiM zei

Wat een geweldig roodborstje! Liefs MiM

merula zei

wat een opmerkelijke vondsten wederom. Ik hoop voor je dat je ook een keer een gevulde spaarpot vind ;)
Die Lisa nogwat heb ik echt even moeten googlen hoor, daar heb ik echt nog nooit van gehoord, ahum. tja kan niet alles weten he...
Het pieterburen-beest ligt ook lekker onder z'n stark ding (dat weet ik dan weer wel ;)
Succes met je sjaal. Oja de papieren vogel dingen zijn ook erg leuk!

Chrissie en Heidi zei

Wat een gezelligheid!! Ik vind de olifant zo doddig. Spaarpotten, puuure nostalgie en ik vind ze ook altijd weer TE leuk.

Happy Weekend!

Blauwe Druijffjes zei

Jij begint helemaal blij aan je weekend, dat is duidelijk!
Geniet er van!

**Chantal** Forms and Finds zei

Wat gezellig zo met je moeder...*koester momentje* :) Ik vind het allemaal even leuk en het staat ook super fijn bij elkaar. Goed van je dat 't toch gevraagd hebt, zo zie je maar weer... Goed weekend!!!

Miek zei

Leuke spulletjes! Helemaal die appel, loooove it!!!

lien zei

Wat leuk gedaan! En ohhh dat zeehondje heb ik ook nog (van vroeger), leuk!

Lorecreatief zei

Wat een leuke spulletjes allemaal! En hoe schattig is dat roodborstje wel niet! :-)

Mi Joya zei

Super zeg die olifant!! En ohhhhhh die appel!! :))

BIEN MAAKT zei

Nou en nu maar goed gaan sparen !!! :-)

Hihi goed gevonden weer allemaal,En het roodborstje is lief!!

Eefje zei

Fijne spulletjes, en dat roodborstje met witte buik is mooi gelukt, leuk!

Hege Sletsjøe Morris zei

Love these photos! hx