maandag 10 december 2012

Knutsel de frutsel

Ja hoor, heel af en toe komt er wat uit mijn handen. Zoals onderstaande voorbeelden. Hoewel ik de vlaggetjes dan weer niet zelf gehaakt heb, want ik kan niet haken. (ok, ik kan op zich wel haken, maar ik haak veeeeeeeeel te strak en dus lijkt het nergens op) Mijn moeder haakte en ik flockte (ja het blijft zitten!). Dit waren losse letters, dus ik heb ze alleen maar erop gestreken...
Nu wilde ik voor andere slingertjes zelf letters maken en dus ging ik op zoek naar flockfolie. Ik dacht dat dat wel te vinden zou zijn in dit dorp deze stad. Maar waar ik ook naar binnen stapte en vroeg om flockfolie, ik kreeg alleen maar glazige blikken en de tekst; 'flockfolie zei je? Kan je uitleggen wat dat is?' Ik was in de veronderstelling dat ik het wel bij de hobbywinkel zou kunnen vinden (iets met clowns in de naam...) maar ook daar glazige blikken.... (wat ik trouwens ook kreeg toen ik daar een half jaar geleden om washi tape kwam vragen :)) Dus nu zal ik het dan maar online gaan bestellen (iemand nog tips over waar ik het beste kan kopen?)

Dit stempeltje heb ik wel zelf gemaakt. Hoewel ik het ontwerp niet zelf heb getekend, want overgetrokken met behulp van de laptop en een papiertje :) (wie niet kan tekenen moet slim zijn!)
De perfectionist in mij is niet helemaal tevreden over de uitkomst, want dat 'dingetje' linksonder is te, euh tja wat eigenlijk, te groot ofzo. Misschien moet ik er maar heel veel mee stempelen en dat ik het dan wel mooi ga vinden. Of van de slogan 'Imperfectie is ook perfectie' mijn mantra gaan maken (de slogan verzin ik overigens hier ter plekke..)

En dan nog even mijn lampenkap showen.... Blij mee!! (hoewel de perfectionist ook wel puntjes kan gaan opnoemen, maar dat ga ik niet doen!)
Nu moet ik nog een manier zien te vinden om het gevaarte op te hangen. Zien jullie die grote ring in het midden? Daar blijft een gewoon peertje niet in hangen...dus ik ben nog aan het brainstormen over hoe ik het moet ophangen. Tips zijn welkom!!


Oja, vergeet ik dat bijna: ik vind jullie reacties zo lief!! Ik word helemaal blij van de vriendelijke blog-wereld! :)

23 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Pipoos..... oja....
Ik vind je vlaggetjes leuk en hoe bedoel je ik kan niet haken.. natuurlijk kan jij dat! Maar zo een samenwerking is natuurlijk ook helemaal gezellig ;-)

emmel-prutsemieke zei

welk dingetje linksonder? Als je een perfecte stempel wil moet je die kopen. Handgemaakt is 'met de hand gemaakt' dus het mag niet perfect zijn toch?

ByBarbera zei

Hee,wat een super coole dingen allemaal!
flockfolie kun je kopen bij vanmarieke.nl. Erg leuke webshop trouwens
(ligt er aan welke kleur je wilt, want ik heb ook nog wel wat kleine restanten voor je eventueel)
Die stempel is cool! En stempels moeten juist inmperfect. Daar hebben we een naam voor...vintage ;)
En die lampenkap is helemaal de bom!
leuk leuk leuk

Stephanie zei

Man jij bent hartstikke handig! Ik doe t je niet na! Het ziet er super uit! Superleuke (waar is dat te grote dingetje linksonder?) stempel!

Els04 zei

die lamp is idd geweldig!!!

SophieSweetVintage zei

Supermooi die lampenkap! En die vlaggetjes mogen er ook zijn :)

Chez Chouke zei

Haha Pipoos. Ik kijk altijd stiekem of mensen niet zien dat ik er naar binnen loop. En weer vaak met lege handen naar buiten, want echt snappen doen ze het meestal niet he...
" Wilt u zegeltjes?" " neeeee!!!"
Oeps nu ben ik wel negatief zeg.
Over naar het postitieve. Wát een gave stempel. Prachtig vind ik hem! Bij mij worden ze ook nooit perfect, ik kocht laatst een vlijmscherp mesje om de moeilijke hoekjes te doen die met een guts lastig zijn. ( en waar kocht ik dat mesje? Durf het bijna niet te zeggen hahaha)
En mooi die lamp! Ik heb helaas geen tips. Hing vandaag wel zelf een lamp op, binnenkort de fotoroman daarvan op mijn blog.
O ja en flockfolie, heeft Noeks dat niet toevallig?
Xxx

Iris Vank zei

Leuk, die stempel (perfect is echt niet altijd leuk inderdaad) en het lampenkapje ook! Ik denk dat je een fitting nodig hebt, waar je die ring tussen kan draaien. Die hebben ze volgens mij wel bij de bouwmarkt hoor! En anders bij snoerboer.nl? Kun je meteen een leuke snoer voor erbij bestellen. ;)

(En yup, je geluk laat je niet in de steek. Je bent een van de winnaars van een setje kaarten!)

tisv@nJikkes zei

Jij bent goed in knutsel de frutsel!! De vlaggetjes en de lamp zijn helemaal super! En je stempel is ook mooi!
Nee, in ons dorp vind je dat soort dingen niet, helaas helaas. Bij VanMarieke en Noeks kun je het oa bestellen. Losse vellen, maar ook setjes met meerdere kleuren.
Knutseldefrutselse!!

Tizzalicious zei

Ik vind je stempel helemaal perfect!

**Chantal** Forms and Finds zei

Die lampenkap is cool zeg, mooi gemaakt. Ik heb laatst flockfolie besteld bij Van Marieke want ook hier in Arnhem niet te vinden. Raar toch?! Good luck! :)

lien zei

Helemaal leuk die lampenkap, knap gedaan!

Sarah zei

Mijn zus ging laatst bij veritas vragen om vlieseline en ze wisten ook niet wat ze bedoelde. :s
Die stempel is supergoed gelukt! Stop die perfectionist eens ergens ver weg. Misschien volgend jaar met de sint meesturen naar spanje.

merula zei

ik vind ook niets mis met je stempel hoor! Verdere tips kan ik je niet geven over deze dingen...

Tante Jannie zei

Nou belachelijk he van die flockfolie?! Ik heb dus echt precies hetzelfde ervaren toen ik in diverse dorpen en steden aan het zoeken ging. Om GEK van te worden! Mocht je een goede webwinkel vinden dan hoor ik het graag :)

Je stempel is echt wel tof hoor! En inderdaad, imperfectie is ook perfectie ;P

Kun je je lampenkap niet ophangen door hele kleine kettinktjes er aan te maken?

Miss Creatuurtje zei

Had je het wel goed uitgesproken? Hahaha, ik heb zo'n beeld voor mij van al die glazige blikken :-) Ik vind jou stempel echt wel perfect genoeg hoor!

prentje zei

Wow, mooie dingen!

BIEN MAAKT zei

Hier een berichtje uit de vriendelijke blogwereld :-)
Mag ik nog een x je adres?
Er ligt hier iets voor je klaar!!!

En yeah de lampenkap is leuk de stempel vind ik ook toppperdetop!!

Nanabee zei

Zo'n lampenkap bekleden met iets zelfgemaakt staat ook nog op mijn verlanglijstje. Knap gedaan!

Sweet Sienna Hope zei

Flockfolie vind je ook bij bambiblauw. Daar heb ik die van mij besteld.Dat lampenkapje is geweldig!

Made by Malou zei

Wat leuk allemaal!

studio meez zei

Och, hier bij pipoos hebben ze ook nooit hetgeen ik zoek. Wat een mooie lampenkap en ik vind dat die stempel er wel goed uit ziet!

Misschien koop je best eerst een fitting zodat die ring daar eerst op kan steunen
http://www.snoerboer.nl/complete-sets/setje-bruin-snoer.html
Vind je vast wel in een doe-het-zelf-zaak of anders een cirkel met gaatje uit karton (of miss. beter iets vuurbestendig) snijden en rond je kabel doen zodat het eerst daarop steunt.

Huis lief huis zei

Lekker bezig!!!!