dinsdag 6 november 2012

Cartoons

Ik moet wat opbiechten.
Sommigen zullen het wel al een beetje door hebben, maar ik ben een beetje gek. 
Ik gebruik namelijk best vaak 'dingetjes' uit tekenfilms van vroeger. 
En met 'dingetjes' bedoel ik dan korte zinnetjes/quotes. 
Als ik ze al niet hardop uitspreek, dan denk ik ze toch zeker.
Voorbeelden?

'Heeeeere I come to save the dayyyyy' (en ja, dan ook precies op de Mighty Mouse manier)


'Go go gadget arms!' (Omdat ik klein ben en vaak ergens niet bij kan in de winkel gebruik ik deze nogal vaak..... niet perse op de Inspector Gadget manier uitgesproken overigens)


'Happy happy joy joy' 


'Supercow al rescate!'(supercow to the rescue!) 
en ook van Cow and Chicken; 'I'm heeeerding' (en met het zoeken naar filmpjes daarvan, die ik trouwens niet kan vinden, kwam ik ook weer het liedje Ugliest Weenie tegen een echte breinplakker ;))

'Omelet au fromage!'  (geen idee eigenlijk in welke context ik deze gebruik... plopt soms zo ineens in m'n hoofd)En van Johnny Bravo de 'huh huh huh' als ik iets heel snel doe. (ik moest trouwens heel hard lachen om het filmpje van Johnny, te lang geleden dat ik dat zag :))


Heeft iemand anders ook last van deze afwijking? Ik geloof namelijk best dat de 'go go gadget arms' vaak gebruikt wordt, want dat lijkt me toch een partij handig!! En zo ja, welke zinnetjes gebruik jij dan??

24 opmerkingen:

Tante Jannie zei

Haha geweldig! Nu ik er over nadenk... Ik zeg wel eens: Tu tutu tu tu Inspector Gadget. En dat is dan als ik iets echt ontzettend handigs heb bedacht of gemaakt. (en dat het dan ook nog werkt enzo) :-P

Zoete Kers zei

Hahaha! Ik moet echt om je lachen!
Uhm... Ik kan opeens heel gek doen met mijn zoontje. Opeens heeel hard rennen en samen hard gillen. " zo, dat zijn we kwijt" zeg ik dan...

**Chantal** Forms and Finds zei

Geen nieuws nee, wist al dat je een gekkie was! :P Maar ik houd ook van gek doen hoor, doe het eigenlijk best vaak. Misschien te vaak, hah! Vast niet, denk ik! Serieus doen kan nog wanneer ik 80 ben, so there. (ok, ok..soms ben ik heus heeeel serieus) :D Jij gekkie, jij...;)

sillie zei

hihihi leuk :-) hier praten wij s avonds tijdens het diner(oke de warme avondhap)soms wel eens ehm met gekke accenten, jamesbondfrans of ehm suidafrikaans of ehm we doen alsoof we de vontrapjes zijn(soundofmusic) of SISI (heel fout i know), maar zoooo gek als jij ;-) neuuhhh hoor bij lange na niet :-)

Els04 zei

Ach, gekke mensen zijn gezelliger!
Ik gebruik zo geen zinnetjes maar als volger van mijn blog weet je wel dat er bij mij ook een hoek af is, join the club ;)
Liefs Els

noofs zei

Ik ken je niet maar volgens mij ben je helemaal niet gek. Je bent gewoon een enig mens :-)) Een eeeeenig mens moet ik nu misschien met een Goois accent zeggen ;-) Mensen zeggen tegen mij dat ik vaak Oh dear zeg. Op zijn koninginne engels en ik schijn dan ook mijn ene wenkbrauw wat op te trekken. Ik weet echt niet dat ik het doe, maar als anderen het zeggen zal het vast zo zijn, toch? Zo, en nu ga ik lekker al je links bekijken. Dagdag. Oh, dat zeg ik wel heel vaak. En dan heel snel achter elkaar. Dagdag :-)

Mariël zei

Hihi! Ik zeg de laatste tijd wel vaak ' hatseflats'. Komt van een reclame op de tv (-:

prentje zei

Haha, niet gek is zo saai :-)

BIEN MAAKT zei

Whahaha ik zeg heul vaak gogo gadget arms!!

merula zei

ik beleef hier allemaal van die 'o ja's achter de computer! Idd cow& chicken en dexter's laboratory enzo. gniffel!
Ehm ehm even nadenken wat voor zinnetjes ik misschien gebruik.
5 minuten later
Nee ik kan eigenlijk even zo niets bedenken. Maar wellicht kom ik er op terug!

Sarah zei

Hilarisch! Een beetje gekte moet toch kunnen.
Even denken... waarschijnlijk zeg ik wel zo'n dingen maar ik kan er even niet opkomen.

het Meisje van de Zeppelinfabriek zei

Zo grappig, jij bent hilarisch! Wij gaan hier voor: "jihaaa cowboy!" uit Toy Story.

Mi Joya zei

Hihi grappig :-)

Jaaaaa ik ben inderdaad naar het Goed geweest, meer dan ene zelfs! Ik kreeg er geen genoeg van!!En ik ga ook graag shoppen in jullie steden :D

merula zei

ja ik heb mezelf toen straks betrapt op een opmerking! Maar niet uit een tekenfilm, maar uit de film labyrint. De opmerking is: 'nothing nothing tralala' (dan zwaait david bowie met de plastic armband die Hoggle net van Sarah heeft gekregen). Ahum als je de film niet kent klinkt dit idd ook belachelijk.
En welke ik er ook wel eens in gooi is 'kindermake-up met appelgeur wat moet ik daar nu mee'? Tja die is van de Thea en thea film....
Dus. Smurf je het allemaal nog?

ByBarbera zei

Mocht je echt gek zijn, dan ben je in ieder geval leuk gek. Ik imiteer volgensmij niet zoveel van tv/film (of ik kan het nu niet bedenken), maar ik heb wel een waslijst aan zelfbedachte woorden, die waarschijnlijk niemand snapt. Kijk, ben ik toch nog net zo gek als jij ;)

Chez Chouke zei

Spot the Looney

Komt dat ook uit een fillumpie? Geen idee eigenlijk. Een collega zei dat vaak, en omdat ik net zo grappig wil zijn, zeg ik het nu ook.

merula zei

o ja als je het niet kent dan is het waarschijnlijk niet zo grappig....
Die met die make-up gooi je erin als je iets krijgt waarvan je niet zo goed weet wat je er mee moet.... Het is meer een ding wat ik met m'n broer doe waarschijnlijk...
En zo zijn er meer hoor. 'o hij heeft niets aan, o nee toch een mayo...' offe 'emergency voor professor zuurbekje emergency'
Weet je wat ik stop met typen want dit gaat helemaal verkeerd...

maarnietvangrijs zei

Haha! Ik moet ook iets opbiechten: ik ken geen enkele uitdrukking en geen enkel filmpje uit jouw rijtje.... is dat raar?? Ik hou niet van tekenfilms... (vaak geprobeerd, maar nee, het klikt gewoon niet tussen mij en tekenfilms). Wij gebruiken wel vaak 'dingetjes', nu ik erover nadenk komen die bijna allemaal uit Jiskefet.

Lovely Tough Cookie zei

Oooh leuk. Heerlijk toch die maffigheden.
En wel herkenbaar hoor :)
Ik heb allerlei gekke namen en taaltjes met mijn vriend. Ik zeg ook weleens 'mine mine mine' zoals die zeemeeuwen in Finding Nemo.
En wat dacht je van Sebastiaan de krab in De kleine zeemeermin?
Conclusie: je bent niet de enige die maf kan zijn. Gelukkig maar.

lien zei

Haha! Het tutuutuutuut van Truus de Mier (fabeltjeskrant) leeft hier nog steeds voort..

Miss Creatuurtje zei

Ik zou het wel tof vinden als we nu filmpjes krijgen waar jij al die dingetjes in gebruikt ;-) Ochja, een beetje gek is fijn!!

Pim zei

Dit wekte zulk fijne herinneringen op
Ken ze allemaal ^^

Miek zei

Haha, ik heb ook jaren "I'm heeeeeeeeerding" geroepen! Met een cow-knor erachteraan :P
Tja, je kunt er niks gedaan....zoiets floept gewoon je mond uit!

Carola zei

"Gehaald! De montymuis (geen idee hoe je dat schrijft) is gered" - uit de rescue rangers.
Een vriendin van mij zegt:"Kom eens in het licht" - Belle en het Beest & "Een echte prinses moet trouwen met een prins" - Aladin.Mijn moeder naaide ooit eens een washandje in mijn jas als binnenzak en dat was mijn inspector gadget jas